8 Ekim 2016 Cumartesi

GKBT 14.Blog Tur: Mekanik Aşk | Zeliha Eren | Yorum

y



Mekanik Aşk | Kitap Yorumu


Yeni bir kitap yorumuyla karşınızdayım! 

Turumuzun güzel ve macera dolu sayfalarıyla karşımıza çıkan kitabı Mekanik Aşk'tı bu sefer. Mekanik Aşk gerek kapak tasarımı, gerek iç cildindeki kitabı anımsatan simgeleri ve rengiyle şeker mi şeker, müthiş bir çalışma olmuş. Ephesus'un son zamanlarda titizlikle yaptıkları çalışmaların ne kadar göz doldurduğu âşikar bir gerçek ne de olsa.
Mekanik Aşk'ı daha önce hikayeyken okuma fırsatı bulmuştum ama kitaplaştırılmış halinde duyguların ve olayların daha yoğun ve fazlasıyla emek sarfedilerek toparlandığını ve vurucu alıntılarla beni benden aldığı için daha bir sevdim. 


Kuzey Masalı kaldığı yerden devam ederken bu kez de Alex ve Julie'nin amansız aşklarına misafir oluyoruz. Julie ve Alex aslında küçüklüklerinden beri aileleri yüzünden birbirlerini tanımaktadırlar. Julie daha ilk görüşte tanımadığı bu adamdan hoşlansa da sonraları Alex'in yaptıkları aklında ve kalbinde unutamayacağı hatıralar bırakır. Ve kader onları tekrardan bir araya getirdiğinde Alex için hiç beklenmedik sürprizleri olacaktır.


"Aynı anda tüm duygularını uyandıran bir kadınla daha önce hiç tanışmamıştı ve hayatın ona nanik yapma yöntemi gerçekten de alkışlanmaya değerdi. Alex'i otuz iki yıllık hayatı boyunca en çok etkileyen tek kadın, lanet olası bir robottu!"


Yanlış duymadınız! Robotlardan, sıradışı olaylardan ve BİS ajanlarının kaldıkları yerden devam eden maceralarından bahsediyorum! Üstelik Alex'in zamanında hem kendine hem de Julie'ye yaptığı şeyler göz önünde bulundurulursa başına gelenler hiçbir şey diyesim var. Tabiiki o rövanş anlarını okurken gülmekten bir hal olduğum gerçeğini es geçmeyeceğim. Kitabı okurken sizler de Julie'nin ilginç bir karşılık verme anlayışı olduğunu göreceksiniz.
Görevleri Alex ve Julie'yi tekrardan bir araya getirdiğinde Alex hem geçmişinin tozlu sayfalarında hem de Julie'nin kalbinde açmış olup da daha ilk gördüğü andan itibaren farkında olmadığı bir yolculuğa çıkacaktır. Bu keyifli ve kimi zaman hüzünlü anlarda hem Alex ve Julie'nin hem de birbirinden çatlak ve gizemli Bis ajanlarının maceralarını bir solukta okumak isteyenlere Mekanik Aşk şiddetle tavsiyemdir! 


Ek tavsiye: Bekletmeden ve kesinlikle sakin olmadan okuyun! 

Son olarak ellerine, emeğine ve hayal gücüne sağlık Zeliha abla. Daha nice kitaplarda güzel kurgularına kitap kokusu sinmiş sayfalarıyla buluşuruz inşallah. ^^



0 yorum:

Yorum Gönder